Wietse

Mijn naam is Wietse Keeren en verbinding is mijn levenswerk. Voor een gedeelte van mijn leven wist ik niet eens dat ik dit miste. Tot ik tot de realisatie kwam dat er mensen waren die veel meer in contact met zichzelf en andere leefden dan ik. Van daar uit ben ik op zoek gegaan. Eerst nog relatief indirect met een studie Engelse literatuur. Op een veilige afstand het leven bestuderen. Uiteindelijk kwam de realisatie dat mijn hoofd, hoe behulpzaam ook, mij ook tegenhield om verder te komen. Ik realiseerde me dat ik een groot gedeelte van mijn leven in mijn hoofd leefde. In mijn gedachten in plaats van in de wereld. De beweging te maken om het denken voor te blijven en in de intuïtie te leven.

Vanuit deze realisatie heb ik de opleiding tot Core Energetisch therapeut gedaan en dit heeft de afgelopen 10 jaar mijn leven bepaald. Van verbinding met mezelf is dit uitgegroeid tot een omgeving creëren waarin anderen de verbinding aan kunnen gaan. In mijn werk als therapeut, wanneer ik met teams werk of in het organiseren van evenementen.

Het therapeutische leven heb ik altijd gecombineerd met het Boeddhistische pad. Dit leert me om situaties en het leven op een andere manier te benaderen. Waar ik vroeger dacht dat dit over lief zijn en eeuwige rust ging ben ik er achter gekomen dat dit gaat over steeds eerlijker naar mezelf kijken. Niet ergens in een grot maar middenin de wereld. Met doorsnijdende eerlijkheid leven. Minder reageren op wat er gebeurt en meer bewegen in afstemming met mezelf en de wereld om me heen.

Deze keuzes te leven betekent het zelf te lopen. En dat is alles behalve een rechte lijn. Onderweg kom ik terugtrekking, onzekerheid, angst en depressie tegen. Ik heb geleerd hoe het is om mezelf verrot te voelen, in hoeverre ik dat op dat moment kan. En ik weet inmiddels hoe de stevige grond daaronder voelt. Ik heb een helderheid ontwikkeld en mijn intuïtie gescherpt. Plezier heeft zich vermenigvuldigend en ik heb een prachtige relatie.

Mijn manier van werken is direct. We praten meestal meer dan goed voor onszelf is. Door vastzittende stukken in beweging te zetten én soms stil te vallen ontstaan verrassende nieuwe plaatsen. Deze stroom volgen vergt vaardigheid en zelfkennis. Dat is één. Daar naast gaat therapie in deze tijd voor een belangrijk gedeelte over het ontwikkelen van liefde voor onszelf. Weten wat we nodig hebben om gelukkig te worden en daar voor kunnen zorgen. Gezond eten, inspirerende dingen doen, bewegen, geduld hebben, om er maar een paar te noemen. Als we die kwaliteiten niet voor onszelf ontwikkelen, hoe kunnen we deze dan ooit met anderen delen. En bovenal gaat therapie om het doorsnijden van al die verhalen die we constant aan onszelf vertellen.  Onszelf soms een liefdevolle schop onder de kont geven wanneer we verdwaald raken in al die verhaallijnen.

Scroll to Top